Volgers

Translate

maandag 11 januari 2021

Paraplu

Gesloten paraplu
Original by  
Dit is het origineel dat ik zal proberen te imiteren.


Zoals ik al zei, was het materiaal dat me het beste van dienst was dit tissuepapier, ook wel bekend als "porseleinpapier"; degene die vroeger vliegers maakte (zou het antiek zijn?). Er wordt een cirkel met een diameter van 10 cm uitgesneden. We hebben ook draad, lijm en alles wat je vindt van kralen en kleine stukjes nodig voor de details.we vouwen in tweeën in twee, dan in vier ... dan in acht, totdat we 16 delen hebben. Er zijn acht vouwen. Om ze beter te kunnen bewerken, zijn ze naar de ene kant en naar de andere kant gevouwen, zodat de randen goed zijn gemarkeerd.
We snijden een dunne draad, ongeveer 8 of 9 centimeter ... de lengte passen we later aan als het klaar is. We gaan door de cirkel in het midden.
We doen lijm op de lijn van de vier grootste delen, zoals op de foto, en lijmen het papier op de draad. Ik heb lamineerlijm gebruikt (het is erg klevend en plakt perfect op de draad)

We delen elk van de vier delen door de markeringen, waardoor er in totaal acht delen van de paraplu overblijven.Als het droog is, scheiden we de vouwen in twee helften en snijden we de bovenrand schuin af, 


Langzaam en met onze vingers draaien we het papier over de draad en vormen we de gesloten paraplu.We snijden een strook van hetzelfde papier (of van een andere kleur), en we plakken het in een van de zijkanten, we geven de volledige draai en we plakken opnieuw.
De details zijn afhankelijk van de stukken die we kunnen krijgen, kralen, ringen, een stukje leer voor het handvat ... verbeelding.


Ze zijn heel schattig als aanvulling op tassen en portemonnees.Geen opmerkingen:

Een reactie posten