Volgers

Translate

maandag 11 januari 2021

Plantenbak en Tuinbank

Original by Framboise, 23 december 2011 Vertaald uit Frans met google translateHier zullen we zien hoe we de plantenbak kunnen maken. Het is aan jou om het te vullen met de bloemen van je keuze....

Een bank die bij de plantenbak past, zal uw terras versieren ...


Plantenbak:
Snijd een kubus 3 cm uit elkaar in een polystyreen blok geëxtrudeerd (Depron *).
Graaf het boven een paar mm, rond de randen.
Zand alles het oppervlak (om schilderij hangen later).
Vorm een patroon (van a knoop, met een decoratief patroon op een object ...) met behulp van plakken tweecomponenten siliconen ("pasta blauw "Gédéo).
mal met papier maché (of gips, of pasta luchtharden). Laat droog dan uit de mal.
Herhaal 3 keer om krijg 4 patronen.
Lijm een patroon aan elke kant met vinyllijm en een stuk kant (hersteld van een schoen of per meter gekocht in fournituren) aan de boven- en onderkant. Laat drogen.

Geef het geheel door in gesso. Verf vervolgens met sterk verdunde acrylverf in tinten vanbruin, beige, donkergrijs ... Sta vooral op in de holtes met de donkerste tinten.
Soms moet het na een paar minuten drogen weer worden aangebracht.

Bank

Afmetingen van de afgewerkte bank:

hoogte 39 mm, lengte 130 mm, breedte 30 mm

Zitting van de bank (part main): snijd een stuk 130 x 30 mm in balsa 5 mm dik.
Ronde randen door te schuren.

Bovenkant zitting: plak de boven de zitting een stuk 125 x 25 mm karton
(0,7 mm dik hout dik).

Voeten (hoofdgedeelte): snijd 2 stukken van 23 x 26 mm in 10 mm dikke balsa. Geef de lange zijden een "golvende" vorm met een cutter en een vijl.

Onderkant van de poten: snijd 2 stukken van 23 x 15 mm in 5 mm dikke balsa. Ronde
Schuur de randen aan één kant lichtjes en lijm ze onder de voeten.

Vorm een patroon (van een knoop, een decoratief patroon op een voorwerp ...) met siliconenpasta tweecomponenten ("blauwe pasta" Gédéo). Vul de vorm met papier-maché (of gips, of luchthardende pasta). Laten drogen en vervolgens uit de vorm halen. Herhaal 1 keer om 2 patronen te krijgen.

Lijm met vinyllijm een patroon aan de buitenkant van de voeten en een stuk kant ongeveer 3 cm (opgehaald van een schoen of per meter gekocht in fournituren) op elk van de plakjes. Lijm de voeten onder de zitting van de bank. Geef het geheel dan eventueel in gesso door geef een laag gebroken witte acrylverf door (optioneel; het werd gedaan op de bank maar niet op de planter). Verf vervolgens met sterk verdunde acrylverf in tinten van bruin, beige, donkergrijs ... Sta vooral op in de holtes met de donkerste tinten.

Soms moet het na een paar minuten drogen weer worden aangebracht.

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten