Volgers

Translate

maandag 11 januari 2021

Jam

 

Original by Copyright © 2011 " Huizen gemaakt van hout ".



Ik breng een pot kersenjam onder uw aandacht.
Kan diameter 8 mm, hoogte 11 mm.




Degenen die denken dat ze kleine bessen aan kleine bomen moeten laten groeien, ze verzamelen voordat de kleine vogels tijd hebben om ze te pikken, ze in een kleine pan koken en ze dan in zelfblazende glazen potten gieten - je raadt het al. Zou zo kunnen zijn.


Maar aangezien ik lui ben, moest ik een gemakkelijkere manier bedenken!



De potten jam bleken gewone geschilderde condensatoren te zijn.
Diameter ca. 8 mm, hoogte ca. 11, schaal 1:12.
De maten komen overeen met glazen potten van 800 gram (720 ml).

Dergelijke condensatoren worden veel gebruikt in de elektronische tape-radio-industrie. Ik vond ze zelfs in een kamer-tv-antenne met een versterker.



Hierboven ziet u de foto van de binnenkant van de antennesignaalversterker.



Probeer de condensatoren te selecteren zonder het gebruik van gereedschap, om niet te vervormen. Kantel ze van links naar rechts, trek krachtig en je zult zeker slagen. Als alternatief kunt u ze met een soldeerbout solderen en vervolgens de contacten met een tang afbijten.



We pellen de condensatoren.



We steken draden in het midden van de condensatoren. In dit geval werden gebogen paperclips gebruikt.



Alvorens acrylverf aan te brengen, moet aluminium worden geprimerd.

Een liter gewone grijze alkydmetaalprimer is voldoende voor vijfhonderd miljoen condensatoren. Je kunt natuurlijk voor dezelfde prijs een primer in een pot van 22 ml kopen in een gespecialiseerde winkel voor modelbouwers. Nogmaals, het is niet moeilijk mee te nemen en gemakkelijk op te bergen. Experts zeggen dat de kwaliteit anders is, maar in ons geval zal dit verschil niet zichtbaar zijn.

Om een ​​dunne laag te bekomen, kan de primer licht verdund worden met oplosmiddel.


Voor de basis van de jam en voor de bessen zelf werden slechts twee soorten acrylverf gebruikt - zwart en rood (in mijn set heette de rode verf "karminrot").

Ik moet toegeven dat ik eerst probeerde te "schilderen" met acrylverf en was meteen onaangenaam verrast om te zien dat de verf nogal grof van structuur is, wat helemaal niet in mijn plannen paste. Toegegeven, zoals later bleek, had dit geen invloed op de kwaliteit van het eindproduct.



De verven worden gemengd totdat de gewenste kleur is verkregen. Voor mij is er bijvoorbeeld geen betere jam dan kersenjam, en we zullen niet eens ruzie maken over dit onderwerp! :)



Wij kweken verf voor het tekenen van bessen. Voeg deze keer meer rood toe. Snijd de punt van een houten tandenstoker af met een scherp mes en breng de bessenpunt aan op de blanco met het resulterende gereedschap.

Wanneer de verf droogt, verandert de kleur, je hoeft je geen zorgen te maken, de vernis geeft de kleur terug en laat de geschilderde bessen zien.



Voor kleine bessen kunt u een ongesneden tandenstoker gebruiken.



Nadat de verf is opgedroogd, bedekken we onze toekomstige pot met transparante nagellak. Je kunt natuurlijk elke andere lak gebruiken, maar deze staat op de meest in het oog springende plek, heeft een ingebouwde kwast en bovendien is zijn meesteres op dit moment niet thuis! Zo'n kans mag je niet missen, vind ik!



Nadat de eerste vernislaag is opgedroogd, zullen alle onregelmatigheden verschijnen. Je hoeft niet te wanhopen, ik heb het al voor je gedaan.



De blikken zien er beter uit na opnieuw lakken.





Na de derde laag begint het uiterlijk van het product al te plezieren. Eigenlijk moet het aantal lagen zodanig zijn dat alle oneffenheden verdwijnen. Vier lagen, denk ik, zullen een uitstekend resultaat geven. Hier hangt blijkbaar ook veel af van de dikte van de lak.

De bessen, zoals in echte jam, zijn zichtbaar onder bepaalde verlichting.


We drogen onze blikjes. Ik vergat te zeggen - breng alleen een nieuwe vernislaag aan als de vorige helemaal droog is.




Stukken elektrische tape op draden werden gebruikt om de plano's gemakkelijk vast te houden en te draaien tijdens het lakken.



Dat is alles, het blijft om de potten met deksels te sluiten.



Of doe alsof ze gesloten zijn.

Knip vierkanten met een zijde van ongeveer 18 mm uit dun papier, en maak er meteen achthoeken van. Met de achterkant van een balpen die overeenkomt met de diameter van de hals van het blik, duwen we het papier op de handpalm.



We binden het papier om de hals van het blik met een dunne draad.



We spreiden de randen van het papier en snijden het overtollige papier af met een nagelschaartje.
(nou ja, aangezien nagellak al in gebruik is, dus waarom zou je geen nagelschaartje gebruiken?)



Vergeet niet om tijdens het schilderen van de bodem van de pot bessen erop te tekenen, zodat niemand twijfelt dat alles echt is.



Ik hoop dat je poppen genieten van de jam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten