Volgers

Translate

maandag 11 januari 2021

Herfstaster

Original by © 2006 Hanny Tromp


Je hebt nodig per aster: 

- stukje groen ijzerdraad van ong. 7 cm.
- drie ponsjes Ø 6 mm, in dit geval paars (zie afbeelding)
- Ong. 6-8 blaadjes verschillende groottes van rond de 10 mm, lancetvormig geknipt uit groen 100/120 grams papier
- stervormig kelkblaadje Ø 4 mm uit groen 100/120 grams papier
- Klein stukje geel servet 

Dit ponsje heb ik gebruikt: 

Verder: prikmatje, schaartje, pincet, tangetje, naald, tandenstoker, stompe pen (embosse-pen), lijm. 

Werkwijze:
Steek het ijzerdraadje in een druppeltje lijm, wacht even tot de lijm iets is ingedroogd en plak vervolgens het kleine stukje gele servet hieromheen. Kneed het tot een plat knopje.

 

Prik met een naald een gaatje in het midden van de ponsjes en knip van 1 ponsje de blaadjes iets dieper in. 

 

Druk met een stompe pen de ponsjes iets naar binnen. Smeer met een tandenstoker iets lijm op het ingeknipte ponsje en schuif deze als eerste tegen het gele knopje aan. Schuif dan de beide andere ponsjes ertegen aan. Zorg dat de blaadjes iets verspringen en doe een beetje lijm tussen de ponsjes. Prik ook in het kelkblaadje een gaatje in het midden en schuif deze tegen de ponsjes aan.

 © 2006 Hanny Tromp Kerf met een stompe pen nerven in de blaadjes. Prik in het puntje een gaatje. Smeer een beetje lijm op het ijzerdraadje en schuif een aantal blaadjes op het ijzerdraadje. 


Laat, wanneer alle blaadjes zijn gelijmd, de aster even drogen en buig het bloemetje en de blaadjes een beetje in model. 


Wanneer je een pot wilt vullen met asters maak dan ook een paar steeltjes met alleen een bloemetje en een paar met alleen blaadjes. Zo kun je een beetje beter de pot opvullen. Knip tijdens het vullen de asters op lengte. Mijn asters hebben een maximale lengte van 3 cm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten