Volgers

Translate

dinsdag 12 januari 2021

Tuinbank

Original by Brilliantova Zoya

 Om zo'n poppenbank te maken, hebben we nodig:

1. De foto van de bank die je wilt maken. Ik vond deze leuk:

 

2. Twee-aderige koperdraad (stijf) in de wikkeling (de diameter van de draad hangt af van de grootte van de bank). 

3. Tang

4. Plakband

5. Kranten

6. PVA-lijm

7. Zelfhardend plastic "Darwi rock" (DarwiROC)

8. Acrylverf, zwart en brons

9. Matte acrylvernis

10. Bamboe mat of multiplex planken

11. tweecomponentenlijm, bijvoorbeeld "Poxipol".

12. Medium tot fijn schuurpapier

13. Stencilmes of kunstmes

14. Primer penetrerend voor alle oppervlakken "Optimist"

15. Schotelspons

 

Masterclass:

1. Buig het frame van de zijdelen van de bank van de draad af, gericht op de tekening van de bank.

Ik kreeg een frame dat uit drie delen bestaat: de poot van de bank, de ovale handgreep en een klein stukje draad heb ik aan de handgreep toegevoegd op de plaats waar de zitting van de bank zal worden bevestigd.

2. We bevestigen alle details met tape.

3. Evenzo, alleen gespiegeld, maken we de tweede kant van de bank

4. Vervolgens moet u verbinding maken en tegelijkertijd het frame versterken met papier-maché.

Om dit te doen, moeten we een pasta maken van bloem en water. Ik maak 3 eetlepels bloem in een verhouding van 500 ml water (in dit geval deed ik het op basis van 1 eetlepel bloem, het zal niet meer nodig zijn).

Als iemand niet meer weet (of niet weet) hoe hij een pasta moet maken, dan kun je deze koken volgens mijn recept. Kook de helft van het water, los in de tweede helft van warm water het meel op en giet het in heet water in een dunne stroom, breng aan de kook, maar kook niet - de pasta is klaar.

Koel de pasta af en voeg er een beetje PVA-lijm aan toe. Ik heb ongeveer 1 theelepel toegevoegd. Hier is het belangrijk om het niet te overdrijven, anders zal het papier-maché broos blijken te zijn en zal het moeilijk zijn om het te schuren.

5. De krant moet in kleine stukjes worden gescheurd en een voor een worden doordrenkt met pasta en stevig op het frame worden gewreven. Elk volgend stuk moet met een lichte overlapping op het vorige worden geplaatst. U moet dus 3-4 lagen op het hele frame aanbrengen, verbindend en versterken, dus alle componenten en laten drogen totdat alle lagen volledig droog zijn.

In dit stadium heb ik nog twee details toegevoegd: de verbinding van de handgreep met de rugleuning en de zitting, maar ze kunnen in het begin ook van draad worden gemaakt of in de volgende fase van zelfhardend plastic. Plastic is misschien wel het gemakkelijkst.

6. Na het drogen moeten alle oneffenheden worden verwijderd, eerst met middelgroot schuurpapier en daarna met fijne korrel.

7. Maak je handen nat met water en kneed wat Darvi Rock-plastic. Breng het met een dunne laag aan op het volledige oppervlak van het frame. Toegestaan ​​om te drogen. 

Hier wil ik een kleine uitweiding maken, het betreft waarom ik voor dit specifieke plastic koos. Het is een feit dat je ook acrylplamuur kunt gebruiken, die kan worden aangebracht in een dikke laag en andere zelfhardende kunststoffen, maar "Darvi Rock" is het meest duurzaam na uitharding en verkruimelt niet als een stopverf, maar het is moeilijker om ermee te werken, het is zeer stroperig en droogt snel aan de lucht , dus je moet er snel mee werken, en dat deel van het plastic waar je op dit moment niet mee werkt, zorg ervoor dat je het goed sluit. Maar als het moeilijk voor je is om met dergelijk plastic te werken of als er niet genoeg ervaring is, dan kun je nemen wat je gewend bent - het belangrijkste is het resultaat. Er kan een andere reden zijn om Darvi Rock niet te gebruiken: de prijs en de verpakkingsgrootte. Meestal wordt het verkocht in verpakkingen die groot genoeg zijn, en als u het in de toekomst niet meer nodig heeft,

8. Schuur het frame opnieuw met twee schuurpapier tot het glad is (maar wees niet te ijverig, dwz kleine "defecten" kunnen voor ons nuttig zijn om het effect van de oudheid te creëren).

9. Vervolgens moeten we het monogram op het frame vormen. Dit doen we ook met behulp van zelfhardend plastic, stopverf zal hier niet werken.

10. Na het drogen moet je een beetje werken met een kunstmes om de patronen of krul beter te vormen, en de fragmenten vervolgens schuren met monogrammen.

11. Gebruik de Optimist primer om over het hele frame te gaan. Droog.

12. Verf het hele frame met zwarte verf. Droog.

13. Maak met een afwasspons en bronzen verf het effect van een metalen oppervlak. Om dit te doen, nemen we een beetje verf op een spons en "kloppen" het op een vel papier tot het bijna droog is. Breng vervolgens met vloeiende bewegingen heel voorzichtig aan op alle uitstekende oppervlakken van het frame. We wachten op volledige droging.

14. Bedek het frame met 2-3 lagen acrylvernis. Droog.

15. Nu moeten we de zitting en rugleuning van de bank maken.

Ik heb gemaakt van twee soorten bamboematten (vanwege het feit dat dit restjes waren en één soort niet genoeg was). Hier kunt u kiezen welke maat "boards" het beste bij u past.

We meten de benodigde breedte en lengte van de bank en leggen hiervoor het benodigde aantal planken uit. Aan de achterkant lijmen we de schotjes van stukjes van dezelfde mat op de PVA-lijm, je kunt ook ijsstokjes gebruiken. We leggen het onder de lading en wachten tot het volledig is opgedroogd.

16. Lijm de afgewerkte zitting en rugleuning met tweecomponentenlijm tegen de zijkanten van de bank.

17. Lijm tenslotte meerdere planken, één voor één, op de ronde delen van de zitting en rugleuning van de bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten